NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVesesziget az Egészségligetben a hét végén

2011.05.31

A vesebetegség megelőzésére és korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet június 4-5-én a Városligetben.


Figyelj a vesédre! – hirdeti a hétvégén a Vesesziget a Városligetben. Az Egészségligethez kapcsolódó rendezvényen a vesebetegség megelőzésére és korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet június 4-5-én. A Vesesziget szervezői – az Egészségliget eseménysorozatához csatlakozva – számos izgalmas programmal, orvosi szaktanácsadással, szűréssel, ismeretterjesztő játékkal, és nyereménnyel várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Vese Program figyelemfelhívó akciójának célja a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása a vesebetegségek megelőzéséről, a betegségekről és a vesepótló kezelésekről.

A vesebetegség előfordulása napjainkban egyre gyakoribb, a betegek száma évente mintegy 6-7 százalékkal növekszik, becslések szerint jelenleg minden 10. embernek van valamilyen, sok esetben rejtett veseproblémája. Pedig a vesekárosodás a háziorvosnál kért éves rutin laborvizsgálatok alkalmával időben kiszűrhető, életmódváltással, gyógyszerekkel kordában tartható.

Az Egészségligeten megrendezett eseményre mindenkit várnak, aki nagyobb odafigyeléssel, tudatosabb és egészségesebb életmóddal szeretne tenni saját egészségéért. A megmozdulást számos érdekes program, meglepetés kíséri: eljönnek a Nemzeti Vese Program nagykövetei, Börcsök Enikő színművésznő és Both András, színművész, az RTL klub hangja – akik személyesen is érintettek; az orvos- és civilszervezeti szakértők pedig szívesen válaszolnak minden kérdésre.

Programok:

- Interaktív játékok, tesztek, sok-sok nyereménnyel

-  Szűrések: testtömeg index számítás, testzsír mérés, vérnyomásmérés

-  Folyamatos orvosi tanácsadás

-  Dietetikus konzultáció

-  Asztalitenisz mérkőzés transzplantált sportolókkal

- Bemutatkoznak a civil szervezetek

-  Filmvetítés a pihenősátorban
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care