NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVese világnapi programajánló az országból

2017.03.02

A Vese Világnapjához kapcsolódó programok, rendezvények listája.


Debrecen, március 5.

Debreceni sportolók részvételével tartanak gyalogtúrát a vese világnapjához kapcsolódóan március 5-én. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában lakosság fórum, a dialízis centrumban pedig nyílt nap lesz.

A Nagytemplomtól 9 órakor induló reggeli sétán az egyetem hallgatói, vesebetegek és a Debreceni Sportcentrum neves sportolói vesznek rész, de bárki csatlakozhat a menethez. A résztvevők a 10 órától kezdődő lakossági fórumon a népbetegségnek számító krónikus vesebetegség veszélyeiről, az elhízás és a vesebetegségek kapcsolatáról, a megelőzésről valamint a kezelési lehetőségekről kérdezhetik a Klinikai Központ szakembereit, az In Vitro Diagnosztikai Tömbben. A nyílt napon 12 órától a Dialízis Központban folyó munkát is megismerhetik az érdeklődők, akik az értékes ismereteken túl ajándékokkal is gazdagodhatnak. Egyebek mellett wellness hétvégét, vacsorameghívást és a debreceni kézilabdacsapat dedikált labdáját sorsolják ki az ingyenes rendezvény résztvevői között.

Dunaújváros március 9.

A B.Braun Dialízisközpont és a Szent Pantaleon Kórház nyílt napot szervez a Vese Világnapja alkalmából, a vesebetegség és az elhízás témakörében. Szeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. március 09-én 9 - 12 óráig, a Szent Pantaleon Kórház főépületében, a földszinti aulában.

Orosháza március 9.

Ez évben is megrendezésre kerül 2017. március 9.-én 09:30-tól az Orosháza Városi Kórház Rendelőintézet III. emeleti előadótermében vese világnapi  rendezvényünk. A már megszokott szűrőprogramok (vérnyomás, vércukor, testzsír, vizeletvizsgálat) mellett diétás tanácsadást, EKG-t és az idén boka-kar index vizsgálatot is igénybe lehet venni.

Színvonalas előadásokkal várjuk a kedves érdeklődőket 10 órától:
1. Elhízás és a vese betegségei- Dr Seres Zsuzsanna belgyógyász - nephrológus
2. Táplálkozás és egészség - hogyan kerülje el az elhízást - Lászikné Kergyó Beáta dietetikus
3. Karcsúságom titka - hogyan szabadultam meg 30 kilótól - Tóth Szabina szakasszisztens

Békéscsaba március 9

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Tudományos és Oktatási Bizottsága Nefrológiai Osztálya és a B.Braun Avitum Eü. Zrt. 5. sz. és 15. sz. Dialízisközpont 2017. március 9-én csütörtökön, 14:30 órakor
a BMKK Dr. Réthy Pál Tagkórház Remenár termében tudományos ülést rendez, melynek témája: Vesebetegség és az elhízás - Egészséges életmóddal az egészséges vesékért.

Bevezető: A Vese Világnapok jelentősége
Előadó: Dr. Tóth Eszter nefrológus főorvos
BMKK Dr. Réthy Pál Tagkórház Nefrológia, Békéscsaba

I. Gyermekkori obezitás hatása a vesére
Előadó: Dr. Szűts Péter Tibor PhD c. egyetemi docens, osztályvezető főorvos
CSMEEK Gyermekosztály, Hódmezővásárhely

II. A helytelen táplálkozás és a gyermekkori magas vérnyomás összefüggései
Előadó: Kovácsné Kovács Veronika diplomás ápoló
BMKK Dr. Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztály, Békéscsaba

III. Az elhízás és a diszlipidémia jelentősége vesebetegségben
Előadó: Dr. Márk László PhD c. egyetemi docens
BMKK Pándy Kálmán Tagkórház, Kardiológiai osztály, Gyula

IV. Az obezitás és társbetegségeinek előfordulása Békés megye hemodializált betegeinél
Előadó: Nagyné Schmidt Franciska, diplomás ápoló
B.Braun Avitum 15. sz. Dialízisközpont, Gyula

Békéscsaba

A Vese Világnap alkalmából Békéscsabán, a Dialízisközpontban is tartanak nyílt napot érdeklődő egészségügyi dolgozók, civilek, dializált betegek hozzátartozói számára március 9-én 12-14 óra között.

Nyíregyháza március 9.

2017-ben a Vese Világnapjával kapcsolatos országos rendezvénynek Nyíregyháza ad otthont, elismerve a megye eddigi aktivitását a prevenció és az ismeretterjesztés terén.

Szeretettel várják az érdeklődőket március 9-én, 11 órától a Korzó Bevásárlóközpont ( Nyíregyháza,  Nagy Imre tér 1.) B épületében a 2 Step Távciskola termében. Orvosi előadásokkal, szűréssel, ételkóstolóval várják az érdeklődőket a városi kórház és a B.Braun Avitum Hungary Zrt. II. számú  Nyíregyházi Dialízis Centrumának munkatársai.

Székesfehérvár március 9

2017-ben a világnap központi kérdése, hogy hogyan előzhetjük meg az elhízást és a vesekárosodást?
2017. március 9-én, csütörtökön, 10-14 óráig a Plaza központi standján lesz szűrés, tanácsadás a Fejér Megyei Vesebetegeket Támogató Egyesület szervezésében.

Program:

- Testarányok mérése és értékelése (BMI)

- Videó edukálás - a vesék és az elhízás

- Testmozgás, amit mindenki végezhet

- Egészséges ételek, tudatos táplálkozás

Baja március 9.

Diaverum Dialízis Központ
2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával
Szűrővizsgálatok
Dietetikai tanácsadás

Budapest március 9.

Péterfy Kórház
A Vese Világnapja alkalmából a Péterfy Kórház Ebédlőjében a "REN-RO Alapítvány az elesettekért" Alapítvány VESEKLUB-ja 2017.március 9-én rendezvényt szervez, melynek fő témája: "A vesebetegség és az elhízás" - "Ma van a Vese Világnapja!"
Az Alapítvány már évtizedek óta rendszeresen szervez kirándulásokat, rendezvényeket, jeles napokon ünnepi műsorral készülnek (pl. karácsony), ahol dializált vesebetegeink és a még dialízis előtt álló gondozott vesebetegeink vesznek részt igen nagy számban. A rendezvényeken a vesebetegséggel, diétával, életmóddal kapcsolatos tudnivalókról orvosok tartanak a betegeknek előadást. Az alapítvány a nehéz sorsú betegeket segíti is pl. karácsonykor élelmiszer csomagokkal.
A rendezvény meghívója letölthető ide kattintva >>

Rókus Kórház Diaverum Dialízis Központ
2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával
Szűrővizsgálatok
Dietetikai tanácsadás

Szent Margit Kórház
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2017. március 9-én a Nemzetközi Vese Világnapja alkalmából tartandó találkozónkra.
Helyszín: Szent Margit Kórház Konferencia terem (A épület, I. emelet) 1032 Budapest, Bécsi u.132.
Időpont: 2017. március 9. 16:00

Program:

Vendégünk: Dr. Rosivall László professzor úr, aki 2005-ben nemzetközi fórumon javasolta a Vese Világnap megünneplését minden év március 2. csütörtökén.
Dr. Polner Kálmán: A túlsúly és az elhízás helye a vesebetegség rizikótényezői között
Tóth Eszter dietetikus: A diéta szerepe az elhízás megelőzésében és a szervi szövődmények elkerülésében
Szent Margit Alapítvány Kuratórium: Korányi emléklappal kitüntetett betegeink, „akik példát mutattak a vesebetegséggel való megküzdésben, és aki9kre büszkék vagyunk” Kapják: Újszászi Edéné és férje, valamint Héjja Donát és édesanyja

Kalocsa március 9.

A kalocsai Egészségfejlesztési Iroda (EFI) csatlakozik a Vese Világnapjához, és a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban működő Művese Központtal közösen Egészségnapot szervez, amelyen egész nap minden érdeklődőnek testsúlyt, testmagasságot és csontsűrűségmérést végzünk.

Diaverum Dialízis Központ
2017. március 9. - Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával
Szűrővizsgálatok (csontsűrűség-mérés is)
Dietetikai tanácsadás

Miskolc március 9.
Lakossági fórum a pácienseknek az FMC Miskolci Nephrologiai Központjában, amelynek keretében előadásokat hallgathatnak meg.

 

Orosháza március 9.

 

Ez évben is megrendezésre kerül 2017 március 9-én 09:30-tól az Orosháza Városi Kórház Rendelőintézet III. emeleti előadótermében vese világnapi rendezvényünk.

A már megszokott szűrőprogramok (vérnyomás, vércukor, testzsír, vizeletvizsgálat) mellett diétás tanácsadást, EKG-t és az idén boka-kar index vizsgálatot is igénybe lehet venni. Színvonalas előadásokkal várjuk a kedves érdeklődőket 10 órától.

1. Elhízás és a vese betegségei
Dr. Seres Zsuzsanna belgyógyász - nephrológus

2. Táplálkozás és egészség - hogyan kerülje el az elhízást
Lászikné Kergyó Beáta dietetikus

3. Karcsúságom titka - hogyan szabadultam meg 30 kilótól
Tóth Szabina szakasszisztens

Zalaegerszeg március 9.

Diaverum Dialízis Központ
2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával
Szűrővizsgálatok
Dietetikai tanácsadás

Ajka március 16.

Az ajkai műveseállomáson idén a Vese Világnapja alkalmából 2017. március 16-án nyílt napot tartunk.
Ennek keretében 09.00 és 15.00 óra között várjuk a helyi nyugdíjasklub ( köztük a diabeteses és hypertonia klub ) tagjait, az egészségügyi szakközépiskola diákjait, valamint a kórház ill. a környékbeli háziorvosi rendelők egészségügyi személyzetét is.
A rendezvényen előadások hangzanak el a diabetes ill. a krónikus vesebetegség kapcsolatáól. Lehetőség lesz találkozni transzplantált vesebetegekkel , krónikus haemodialízis ill. peritoneális dialízisben részesülő betegekkel is. Vezető technikusunk bemutatja az állomás működésének műszaki hátterét is.

Hírek, cikkek, beszámolók a világnapi rendezvényekről itt találhatók

 

 

 

 
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care