NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanSzerkezetváltás a B. Braun csoportnál

2014.09.16

Az elmúlt években elért folyamatos fejlődés eredményeként új céget alapít a B. Braun cégcsoport.


A B. Braun Trading Kft. a jövőben fokozatosan átveszi a B. Braun csoport kereskedelmi tevékenységét, ezzel is hozzájárulva partnereinek még eredményesebb kiszolgálásához - tudatta a cég közleményben. A B. Braun cégcsoport 1991-ben jelent meg a hazai egészségügyi piacon, azóta a B. Braun Medical Kft. és a B. Braun Avitum Hungary Zrt. a magyar egészségügyi piac meghatározó szereplői.

A cégcsoport az utóbbi két évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt évben egy négymilliárd forintos beruházás lezárulásával az orvosi eszközöket gyártó gyöngyösi gyár területe és kapacitása megkétszereződött, így évente mintegy százmillió kiváló minőségű orvosi eszköz gyártására van lehetőség. A 2014-es év üzleti árbevétele várhatóan meghaladja a 33 milliárd forintot, a munkatársak létszáma pedig elérte az eddigi legmagasabb, 2000 főt.

A további fejlődés elengedhetetlen lépcsője a jelenlegi struktúra továbbgondolása, a nagyobb szervezet optimális működtetése. A cég tulajdonosai a hazai management javaslatára döntöttek úgy, hogy a hatékony működés érdekében a kereskedelmi tevékenység és a gyártói-fejlesztői tevékenység hangsúlyosabban válik külön, és a B. Braun Medical Kft. mellett a most megalakuló B. Braun Trading Kft. fokozatosan átveszi az értékesítési tevékenységet. A cég irányítását Horn Péter és Kállai Tamás ügyvezetők, és Csató András gazdasági igazgató végzik.

A vezetés bízik abban, hogy az új cég létrehozásával és a cégek közötti munkamegosztás kialakításával tovább erősíti a B. Braun cégcsoport piaci hatékonyságát, melynek köszönhetően még intenzívebben járulhat hozzá a magyar egészségügy fejlődéséhez - áll a közleményben.

Forrás: vesebetegseg.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care