NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanPéntek délelőtt elrajtolt RenBike Tour Balaton 2014

2014.06.27

Minden korábbinál több vesebeteg, családtag, egészségügyi dolgozó és más támogató vesz részt a programon.


A négy napos kerékpártúrát először két évvel ezelőtt szervezték meg egy mosonmagyaróvári vesebeteg ötletére. Pingitzer Károly a hasi katéter beültetése közben gondolt arra, hogy ha egyszer új vesét kap, újra körbe szeretné biciklizni a Balatont, ahogy egészségesen egykor. Később arra jutott, miért ne tehetné ezt meg addig is. Az ötlet orvosok, ápolóknak is megtetszett, köztük dr. Schneider Károly, győri nephrologus főorvosnak aki Bátor Bálintné dializáló nővérrel és persze Pingitzer Károllyal megszervezte a túrát.

Az idén már hatszor annyian vannak, mint két éve. A 147 résztvevő az ország miden részéből. A betegeken, hozzátartozókon túl 20 egészségügyi szakdolgozó és 11 orvos vesz részt a túrán. A 28 vesebeteg közül 22 dializált, hat transzplantált. A betegeket a helyzetüktől függően a keszthelyi és siófoki művese állomáson, a szálláshelyeken vagy akár útközben kezelik - számolt be a programról a Veol.hu.  A füredi rajtnál a város képviseletében Hári Lenke alpolgármester kívánt jó utat a túrázóknak azzal, hogy épségben várják őket a hétfői visszaérkezésnél is. Az idén is bekapcsolódott a túrába dr. Reusz György, a Magyar Nephrologiai Társaság elnöke is.

A bemelegítés: Reb Bike Tour Velence

Képek és beszámoló a tavalyi túráról a vesebetegség.hu-n

Forrás: Veol.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care