NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanNyílt nap a Vese Világnapján Győrben

2014.03.11

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. 11. számú, győri dialízisközpontja március 13-án Nyílt Napot tart.


Minden év március második csütörtökén, a Vese Világnapja alkalmából, világszerte a veseelégtelenségre, idén a vesék öregedése következtében kialakuló krónikus vesebetegségre hívják fel a figyelmet. A világnap eseménysorozatához a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 11. számú, győri dialízisközpontja (Győr, Magyar utca 8.) is csatlakozott, és március 13-án Nyílt Napot tart a vese betegségeinek és annak leghatékonyabb kezelési eljárásainak széleskörű megismertetése érdekében.

A Nyílt Nap alkalmával a győri dialízisközpont munkatársai lehetőséget teremtenek arra, hogy a dialízis-kezelés, a transzplantáció és a vesebeteg gondozás rövid ismertetésén túl, kötetlen beszélgetés keretében, jelenlegi és volt betegeik találkozhassanak egymással, a dialízisközpont és a Petz Aladár Megyei Kórház III Belgyógyászat Immunnephrologia és Hypertonia Osztály munkatársaival. Az esemény keretében a szakemberek által nyújtott információkon túl, a résztvevők egymástól (első kézből) is szerezhetnek ismereteket a vesebetegségekről, azok megelőzésének lehetőségeiről, hatékony terápiájáról és a vesepótló kezelésekről, valamint megbeszélhetik felmerülő gondjaikat. Dr. Ferenczi Sándor, a B. Braun Avitum Hungary Zrt. győri dialízisközpontjának orvosigazgatója elmondta, hogy nyílt nap és a programok könnyebbé tehetik a betegség tényének elfogadását, későbbiekben pedig a dialízis lehetőségei közti választást.

Forrás: Oxygen Hírügynökség


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care