NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanIdén is nyaralnak a transzplantált gyerekek

2014.06.19

Az idei tábornak 89 kis lakója lesz, legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át vagy arra várnak.


2014. június 23-29-e között, immár hagyományosan Balatonvilágoson látja vendégül élményterápiás nyári táborában a szervátültetésen átesett vagy arra váró gyerekeket és hozzátartozóikat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért - tudatta a civil szervezet.

Mint írták, a Mi is nyaralunk – Mi is sportolunk tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át.

A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje. A gyerekek sportolnak, játszanak, zenés-verses programokon vehetnek részt, ki mit tudon mérik össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytatnak és kalandparkba is ellátogatnak.

Az idei tábornak 89 kis lakója lesz, közülük legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át, de egyre több szív- és tüdőátültetett gyermek is velünk táborozik és 35 egészséges testvér is hozzájárul az együttlét jó hangulatához. A táborban 24 önkéntes segítő gondoskodik arról, hogy mind a gyermekek mind a szülők tapasztalatokban gazdag és hasznos hét után térjenek haza.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 1991 óta támogatja és szervezi a szervátültetett gyerekek testi és lelki rehabilitációját, ösztönzi őket a sportos életmódra, és segítséget nyújt a szülőknek a mindennapi gondok leküzdéséhez. Az alapítvány küldetésének tekinti az ismeretterjesztést is, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet: „A szervátültetés életet ment!". Munkatársai arra törekszenek, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberekben tudatosítsák a donorjelentés jelentőségét - áll a közleményben.

Forrás: Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care