NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanFórumok dializált betegeknek és hozzátartozóiknak

2012.04.05

Ez volt a negyedik Fórum, amit a Nemzeti Vese Program keretében szerveztek.


A 2010 óta szervezett fórumsorozat idei első találkozóját április 1-én a Pécsi Tudásközpontban rendezte meg a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet, ismét azzal a céllal, hogy a dializált betegek és hozzátartozóik pontos képet kaphassanak a hazai szervátültetés helyzetéről, az élődonoros átültetés lehetőségéről és feltehessék nagyon is gyakorlati kérdéseiket a jelen lévő szakorvosoknak valamint a transzplantáción már átesett betegtársaknak.

A több mint 100 résztvevő nagy érdeklődéssel hallgatta Dr. Kalmár Nagy Károly és Dr. Szakály Péter sebészek, valamint Dr. Kovács Tibor nefrológus előadását, Both András és több élő donor, ill. élő donortól vesét kapott szervátültetett ember lelkesítő szavait. A rendezvény végén hárman jelentkeztek, hogy szeretnének donorok lenni. A harmadik éve folyó rendezvénysorozatunk nagy előrelépést hozott a hazai élődonoros transzplantációban. Ez volt a negyedik Fórum, amit a Nemzeti Vese Program keretében szerveztünk – mondta el Szalamanov Zsuzsa, a szervezet kuratóriumának elnöke. (Beszámoló a második, vecsési konferenciáról)
 
Pillanatképek a Fórumról:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Both András meséli saját tapasztalatait
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donorok és szervet kapók válaszolnak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Érintett érdeklődőkMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care