NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA plakátművészet eszközeivel a fontos üzenetről

2013.04.04

Egyetlen pillantásra hatást kelt és informál - plakátok a vese védelméért.


A Magyar Nephrologiai Alapítvány a Nemzeti Vese Programmal közösen Plakátpályázatot hirdetett a Vese Világnapja kapcsán a Képzőművészeti Egyetem grafika tanszakos hallgatóinak, hogy a kiírás eredményeként olyan alkotások szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára!

A pályázat meghirdetett jelmondata "Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus veseelégtelenség előszobája!" volt.

A pályázatra beérkezett pályaművekből a zsűri kiválasztotta a legjobbakat, az ünnepélyes díjátadásra a világnapon, a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központban tartott rendezvényen került sor, ahol egyúttal kiállítás keretében tárták a nagyközönség elé a műveket. Mint a díjátadón elhangzott, a remények és tervek szerint a plakátok a jövőben nemcsak a Nemzeti Vese Program kiemelt rendezvényein, hanem a hétköznapokban, orvosi rendelőkben és várótermekben is közvetíthetik az alkalmazott művészet sajátos eszközeivel a fontos üzenetet.

A pályázatra beérkezett művek:

A nyertes pályamű Varga Anna Gizella alkotása: Óvd a vesédet!Nívódíjat kapott az alábbi alkotásért Varga Anna Gizella: Óvd a vesédet!Nívódíjat kapott az alábbi alkotásáért Veszteg Virág: Ép testben ép lélek
További pályaművek és alkotók:

Plakátpályázat 2. rész

Plakátpályázat 3. rész

Plakátpályázat 4. rész

Plakátpályázat 5. rész

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care